Bugun...



Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilere Yönelik Oryantasyon Günleri Gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik 19-23 Eylül 2022 tarihleri arasında “2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı” gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 23-09-2022 18:36

Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilere Yönelik Oryantasyon Günleri Gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesinde 19 Eylül Pazartesi başlayan eğitim-öğretim yılı yeni kayıt yaptıran öğrencilerin kampüs alanında karşılanmasıyla başladı. Kurulan tanıtım stantlarında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve üniversitemizin deneyimli üst sınıf öğrencileri tarafından yeni öğrencilerimize rehberlik sağlanarak Uşak Üniversitesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü de kampüs alanında kurduğu stantta “El Ele Güvenli Geleceğe II” adlı etkinliğini gerçekleştirdi.

Oryantasyon günleri kapsamında Kalite Koordinatörlüğü tarafından “Oryantasyon Programı Web Sayfası” düzenlenerek öğrencilerin online katılım sağladığı bilgilendirme programları gerçekleştirildi. Program kapsamında öğretim elemanlarımız tarafından; ‘Yüksek Öğretimde Öğrenci Merkezli Kalite Güvence Sistemi’, ‘Yükseköğretimde Etik İlke ve Değerler’, ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’, ‘Sağlıklı Bir Yaşam İçin Fiziksel Aktivitenin Önemi’, ‘Üniversiteli Olmak’, ‘Hoşgörü Üstüne’, ‘Kurgu Teknikleri’, ‘İlk Yardım’, ‘Projeler İle Sürdürülebilir Akademik Kariyer’, ‘Kariyer Yönetimi ve Sürdürülebilirlik’, ‘Eğlenerek Öğrenme’, ‘Bilgi Becerileri’, ‘Sosyal Medya ve Dahası’ konularında bilgilendirme sunumları yapıldı.

Oryantasyon günlerinde ayrıca her fakülte ve meslek yüksekokulu; yeni öğrencilerine yönelik etkinlikler yaparak fakülte/meslek yüksekokullarını tanıtıp öğretim elemanları ve öğrencilerin tanışmasını sağladı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş program kapsamında 21 Eylül Çarşamba günü öğrencilerle bir araya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Salonda gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, Uşak Üniversitesinin eğitim-öğretim ve sosyo-kültürel faaliyetleri, bilimsel çalışmaları, uluslararası imkanlarıyla ilgili konularda bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesini tanıtan bir sunum yaparak öğrencilere öğretim hayatlarını en verimli şekilde nasıl tamamlayacaklarını anlattı.

Prof. Dr. Savaş öğrencileri; öğrenci odaklı ve kaliteli yükseköğretim hizmeti sunmayı amaç edinen Uşak Üniversitesini seçtiklerinden dolayı tebrik etti. Sohbet havasında geçen buluşmada Prof. Dr. Savaş, “Her zaman söylüyorum, kampüsümüz sizlerle güzel. Sizlerin sınıflardaki, laboratuvarlardaki ve sosyal alanlardaki varlığından güç alıyoruz. Uşak Üniversitesi ailesi olarak siz değerli öğrencilerimizle yeni eğitim-öğretim yılına sevinçle, heyecanla, mutlulukla başladık. Uşak Üniversitesine hoş geldiniz.” dedi.

Üniversite eğitiminin, kişinin hayatındaki önemli yolculuklardan biri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Savaş, gençlere tavsiyelerde bulundu. Üniversite eğitimi sırasında kişinin hedeflerini iyi belirlemesini ve bu hedeflere ulaşma yolunda çalışması gerektiğinin altını çizen Rektör Savaş, “Sizler bizim için, bu ülkenin geleceği için önemlisiniz. Uşak Üniversitesi olarak sizleri, gelecek planlamanızda nitelikli rehberlik anlamında her zaman destekliyoruz. Biz sizi iyi bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Elbette siz de hedeflerinize ulaşmada çalışmayı ihmal etmemelisiniz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilin, istek, dilek ve şikâyetlerinizi bize iletin. Bana iletmek istediğiniz konuları https://ribs.usak.edu.tr/ adresine giriş yaparak yollayabilirsiniz. Başarılı ve üretken bir üniversite hayatı geçirmenizi temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Eğitim sürelerini zamanında ve en verimli şekilde tamamlayabilmeleri adına öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Savaş, “Size sunduğumuz imkânları etkin ve verimli bir şekilde değerlendirdiğinizde, ulusal ve uluslararası başarılar elde edeceğinize inancım tamdır.” dedi.

“Kendiniz için, aileniz için ve bu millet için bir idealiniz olsun”

Değişen dünya düzeninde eğitim, öğretim yöntem ve teknolojilerinin yanı sıra, düşünme biçimlerinin de bu hızlı değişimin içinde yer aldığının altını çizen Prof. Dr. Savaş, “Hızla değişen dünyada kendinize yer edinmenizin en önemli koşulları çok çalışmak, hayata farklı açılardan bakabilmek ve en az bir yabancı dil bilmek zorunda olmanızdır. Artık günümüzde sizin yaşınızda gençler büyük işlere imza atıyor. Sosyal medya araçlarını icat edenler ve bu icatlar sayesinde milyon dolarlar cirolar elde edenler bu gençler. Unutmayınız ki Fatih Sultan Mehmet 11 yaşında İstanbul’u fethetmeyi aklına koymuştu ve 5 dil biliyordu. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler yapılamaz denileni yapıp, bu ülkeyi daha da ileriye götürecek kişilersiniz. Yapılacak en iyi şey hedefe odaklanmaktır. Sizlerin önemli işlere imza atacağınıza inanıyoruz. Kendiniz için, aileniz için bu millet için bir hedefiniz ve idealiniz olsun. Hedefinize ulaşmak için çok çalışmanız gerektiğini unutmayın.” diye konuştu.

-Öğrencilere yönelik ‘Şehrimi Keşfediyorum’ adlı gezilerin üçüncüsü gerçekleşecek.-

Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Savaş, oryantasyon günleri kapsamında öğrencilerimize yönelik, Uşak İlinin kültürel ve tarihi yönlerini de tanıtmak amacıyla Uşak Üniversitesi ve Uşak İl Özel İdaresi işbirliğiyle ‘Şehrimi Keşfediyorum’ adlı gezilerin üçüncüsünün de gerçekleşeceğini hatırlatarak, 2022–2023 Eğitim-Öğretim Yılının herkese sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diledi.

 

Konuşmasının ardından Bir Eylül Kampüsü Rektörlük Binası önünde kurulan 'Ulusal ve Uluslararası Öğrenci Toplulukları' stantlarını gezen Prof. Dr. Savaş, öğrencilerle sohbet ederek topluluklar hakkında bilgi aldı. Oryantasyon Programı, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Salonda; Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Uluslararası İlişkiler Ofisi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü ile Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere bilgi verilmesiyle sona erdi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI