Bugun...



Korona Aşısı İçin "AŞILA" Mobil Uygulaması üzerinden “Önce Kayıt Sonra Aşı”

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 pandemisi ile mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelen aşılama ile ilgili önemli bir adım daha attı. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen AŞILA Mobil Uygulaması ile önce mobil uygulama üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, kayıt tamamlandıktan sonra aşı uygulaması yapılacak.

facebook-paylas
Tarih: 12-01-2021 12:44

Korona Aşısı İçin

Ege Haber Ajansı - Türkiye tarafından Çin'den alınarak ülkeye getirilen 3 milyon doz koronavirüs aşısının incelemesi devam ederken, incelemelerin bu hafta ortasında tamamlanması öngörülüyor. Tamamlanan incelemelerden sonra başlayacak olan aşı uygulamasında etkin müdahale için T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen AŞILA Mobil Uygulaması cep telefonlarına indirilecek ve uygulama ile Kovid-19 aşı kayıtları yapılacak.

ÖNCE KAYIT SONRA AŞI

Bakanlık tarafından geliştirilen AŞILA uygulaması hakkında bütün merak edilen sorular ise "https://asila.saglik.gov.tr" adresinden erişilebileceği gibi. İOS, Android telefonlar için AŞILA mobil uygulaması yine "https://mobilmarket.saglik.gov.tr" adresi indirilebilecek. AŞILA uygulamasını kullanabilmek için uygun profil seçildikten sonra giriş yapılacak. İndirilen AŞILA uygulaması üzerinden gerçekleştirilen kayıt sonrası aşı uygunluğu kontrol edilerek, kare kodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı yapılacak. Sağlık Bakanlığı'nın geliştirdiği uygulama ile hekimler ve sağlık personeli, kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşların aşılanma sürecini takip edebilecek.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI