Bugun...



Whatsapp Kan Kaybını Engellemek için Yeni Bir Hamle Yaptı

Yeni Gizlilik Sözleşmesi sonrası tepkilerin odağı olan ve kullanıcılarını birer birer kaybetmeye başlayan WhatsApp'a bilgisayardan girenler için önemli yenilikler ile kaybettiği kullanıcıları kazanmayı hedefliyor.

facebook-paylas
Tarih: 29-01-2021 12:58

Whatsapp Kan Kaybını Engellemek için Yeni Bir Hamle Yaptı

Ege Haber Ajansı olarak derlediğimiz bu habermizde Whatsapp tarafından getirilen özelilkleri sizler için derledik.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan ve yayınladığı gizlilik sözleşmesi nedeniyle kullancılarını birer birer  kaybederek çok sayıda kullanıcısını BİP, Telegram ile Signal gibi rakiplerine kaptıran WhatsApp, getirdiği yeni özelliklerle kaybettiği kullanıcıları tekrar kazanmayı hedefliyor.

Kaybettiği kullanıcıları tekrar toplamak için harekete geçen WhatsApp, uygulamadaki sohbet kayıtlarına yüz ya da parmak iziyle erişim imkanı sunan bazı özellikleri bilgisayarlara getiriyor.

WhatsApp kullanıcıları, şu an bilgisayardan WhatsApp Web’e erişim sağlayabilmek için QR kodu taratarak kullanabiliyor.  Ancak WhatsApp tarafından getirilen yeni özelliklerde bilgisayardan WhatsApp Web’e bağlanmak için QR kodu taratmak gerekli olmayacak ve webcam ya da parmak izi tarayıcısı olan bir bilgisayar söz konusu olduğunda QR kodsuz WhatsApp'a erişim mümkün olacak.

Şirketten yapılan yazılı açıklama ise şöyle: "Bunu yapmak için, cep telefonu işletim sisteminde bulunan yüz veya parmak iziyle kilit açma özelliğinden yararlanıyoruz. WhatsApp Web veya masaüstü uygulamasını WhatsApp hesabınıza bağlamak için şimdi yüzünüzü veya parmak izi kilidini kullanmanız istenecek."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI