Bugun...



Uşak’ta Köy Okulunda Öğrenciler İlk Kez Tiyatro ile Tanıştı

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü son sınıf öğrencisi Esra Sanem Taktakoğlu “Köy Okullarında Sanat Var” isimli sosyal sorumluluk kampanyası başlattı

facebook-paylas
Tarih: 07-06-2023 23:56

Uşak’ta Köy Okulunda Öğrenciler İlk Kez Tiyatro ile Tanıştı

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü son sınıf öğrencisi Esra Sanem Taktakoğlu “Köy Okullarında Sanat Var” isimli sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında, daha önce seramik yapma etkinliği ve profesyonel çekim yapma etkinliği yapmasının ardından, Kaşbelen ilkokulunda öğrencileri de tiyatronun içine katarak kendi yazdığı “Nesli Tükenmekte Olan Oyunlar” isimli tiyatro oyununu tüm ilkokul öğrencileri önünde gerçekleştirdi. Sanatın farklı dallarını tanıtmayı amaçlayan kampanyanın başarısına, Kaşbelen köyünde tiyatro etkinliğiyle bir adıma daha şahit olundu.

Öğrenciler Tiyatro Oyuncusu Oldu

Şimdiki zaman çocuklarının elinde telefon olması, telefona bağlı kalmalarını ve bu sebeple de eskiden sosyalleşerek oynanan oyunların anlamını yitirmesine karşı eleştirel bir bakış açısıyla yazılmış olan bu oyun bir öğretmenin bu olayı fark edip nesli tükenmekte olan oyunların çocuklara öğretmesini konu alıyor. Tiyatro, bir öğretmenin sınıfa girdiğinde çocukların elinde telefon olduğunu ve birbirinden bağımsız şekilde oturduğu fark edilmesiyle başlamakta. Bu duruma canı sıkılan öğretmenin küçükken arkadaşlarıyla dışarıda oynadığı oyunları düşünüp eski oyunları öğrencilerinin de bilmesini istemesiyle devam etmekte. Tiyatro içinde eskiden oynanan “Mendil Kapmaca, Körebe, Deve Cüce” oyunlarına yer verildi. 

İlkokul 3. sınıf öğrencilerinin yoğun isteği doğrultusunda aralarından üç kişi seçildi ve yoğun provalarının sonunda ilk kez tiyatro gösterisinde yer aldı. Tiyatro esnasında konusu gereği oyun oynayan öğrenciler arasında olmak için yoğun istek gösteren Kaşbelen ilkokulundaki öğrenciler de oyuna katıldı. Tiyatronun verdiği mesaj eğlenceli bir dille vurgulanırken çocuklar da böylece ilk tiyatro oyunlarını “Köy Okullarında Sanat Var” kampanyası sayesinde gerçekleştirdi.

Tiyatro, Çocukların Sevgisiyle Karşılandı

Tiyatroda oynayacak öğrenciler öncesinde belirlendi ve etkinlik öncesinde prova yapıldı. Provalarda tiyatro hakkında önemli bilgileri öğrencilere aktaran halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümü öğrencisi, çocukların sahnede özgür olduklarını ve jest ve mimiklerini kullanırken kendilerini kısıtlamamaları gerektiğini vurgularken kendilerine güvenmeleri konusunda da motivasyon konuşmaları yaptığını belirtti. Etkinlik anında ise öğrencileri, birçok çocuğun heyecanlı bekleyişleri ve sevgisi karşıladı. Tiyatroda oyunlar oynanarak mesaj verildi. Böylece birçok izleyen öğrenci, oyunlara katılmak için büyük bir coşku seli yarattı. Taktakoğlu, tiyatroda her oynanan oyun için izleyicilerden birkaç grup seçerek vurgulamak istediği mesajı etkili şekilde öğrencilere iletti.

Tiyatro Oyuncusu Olma Hayali

Tiyatro sonunda öğrencilere “Tiyatro’yu sevdiniz mi?” sorusuna karşılık “Evet!” cevabını alan Taktakoğlu, “Daha fazla tiyatro ister misiniz” sorusuna ise çoğunun istekli olduğu görüldü ve “Tekrar tiyatro yapacak mısınız?” sorusuyla karşılık verildi. Ayrıca verilmek istenen mesaj sorusu da yöneltildi. Öğrencilerin cevabı ise  “Geçmişimizdeki oyunları geleceğimize taşımak, sosyal medyanın zararı, telefondan çok fazla oyun oynamamak, oyunlarımızı yaşatmak, telefonlar eski oyunları unutturuyor.” şeklinde oldu. Verilen cevaplar doğrultusunda Halkla ilişkiler ve reklamcılık son sınıf öğrencisi tarafından tiyatro hakkında bilgi verildi. Çocukların hevesli dinleyişleri, meraklı gözleri ve coşkulu katılımından sonra “Aranızda ileride tiyatro oyuncusu olmak isteyen var mı?” sorusuna karşılık sınıfın çoğunluğunun parmağı havaya kalktı ve birkaç çocuk tiyatrocu olmak istediğini sözlü bir şekilde belirtti. Umut dolu gözleriyle hayallerini dile getiren öğrencilere hayallerinden vazgeçmemeleri söylendi. Bunun için elden ne geliyorsa yapılacağı da belirtildi.

Tiyatro Bitti Oyun Bitmedi

Tiyatro etkinliği ders bitişiyle sonlandı fakat öğrenciler halkla ilişkiler ve reklamcılık öğrencisini de yanlarına alarak teneffüste bahçeye çıktı. Birlikte tiyatroda oynanan oyunları tekrar oynamak isteyen öğrencileri kırmayan Taktakoğlu, başka oyunları da göstererek çocuklarla eğlenceli vakit geçirdi. Öğrenciler daha fazla bu tür tiyatro oyunu görmek istediklerini belirtti ve bunun için de söz istedi. Tiyatroda öğrencilerden eskiden oynanılan oyunları geleceğe taşıma sözü isteyen Taktakoğlu “Ben sizden sözü aldım. Şimdi de ben size söz veriyorum, daha fazlasını yapacağız.” dedi.

“Sanat İzi Bıraktık”

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencisi, seramik etkinliği ve fotoğraf etkinliğiyle birlikte, sosyal sorumluluk kampanyası çerçevesinde Uşak çapında bir ilki daha gerçekleştirerek Kaşbelen köyünde tiyatro etkinliğini hayata geçirdi. Mutluluğunu dile getiren Taktakoğlu, “Çocukların hayatına dokunabildiğimiz bu kampanyada bana destek olan arkadaşlarımla birlikte gururumuzu ve sevincimizi ne kadar dile getirsek az. Önümüzde son etkinliğimiz olan sanat sergisi etkinliğiyle bu kampanyamızı Kaşbelen İlkokulunda sonlandıracağız. Çocukların hayatında unutamayacakları yeni yeni sanat izlerinin olması ve bu kampanyamızın da buna bir örnek olmasını umuyoruz.” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE BÖLGESİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI